Amikor először láttam a képeit, valami különleges érzés fogott el, ugyanezt éreztem, amikor először kóstoltam süteményeit. Brassai Csenge fekete-fehér, arany képei letisztultak, ugyanakkor tele vannak érzelmekkel, süteményei pedig ránézésre roppant egyszerűek, mégis ha megkóstoljuk, csodás ízharmóniát érezhetünk.

- Édesanyádhoz hasonlóan te is a képzőművészetet és az absztrakciót hívtad segítségül érzéseid kifejezéséhez. Minek a hatására születtek első fekete-fehér képeid?
Valóban anyu hatására kezdtem el komolyabban foglalkozni a rajzolással. Hatással voltak rám az ő képei, hiszen szinte mindegyik képén szerepelnek az ornamentika jegyei. Így én is azokat kezdtem el rajzolni.

- Mit jelentett számodra az, hogy kisgyermekkorod óta múzeumokba és kiállításokra jártál?
Mindig is szerettem képzőművészeti tárlatot bemutató múzeumokba járni, hiszen az nagyon meghatározó élményt jelentett számomra. Valamint lehetőséget nyújtott arra, hogy közelebbről megismerjem az egyes korok művészeti jegyeit és elmélyítsem művészettörténeti tudásomat. Egyik kedvencem például Leonardo.

- Annak ellenére, hogy a képzőművészet ilyen meghatározó szerepet tölt be az életedbe mégis inkább a gasztronómia felé vetted az irányt…
Igen, mert úgy éreztem a sütésben sokkal inkább megtalálhatom önmagam. Ezért a tavaly elkezdett grafikai iskolát ott is hagytam, és beiratkoztam egy cukrásziskolába. Már kiskorom óta tart nálam ez a szenvedély.
- Mi az amiért magával ragadott a sütés művészete?
Az egyik mozgatórugója az volt a dolognak, hogy anyu nem igazán szeretett sütni, a család pedig elég édesszájú volt már akkor is, ezért habverőt ragadtam. Az első sütim egy muffin volt tíz éves koromban. A másik pedig az, hogy nagyon szépen fel lehet díszíteni a süteményeket úgy, hogy azok mindenki számára vizuális élményt is nyújtsanak. Terveim között szerepel, hogyha lesz majd egy cukrászdám, azok a minták, amik a papíron megjelentek, a süteményeimen is megjelennek majd.

- Ha lenne egy süti, amit rólad neveznének el, milyen ízeket, ízharmóniákat tartalmazna az az édesség?
Úgy gondolom ez a sütemény egy túrós sütemény lenne, bogyós gyümölcsökkel és egy kis csokival.
- Említetted, ha befejezed a cukrásziskolát, megnyitod a saját cukrászdádat. Hogy képzeled el azt a helyet?
Kizárólag saját készítésű és általam kitalált süteményeket fogyaszthatnának az édességek kedvelői. A belső tér pedig stílusosan elegáns lenne, természetesen saját dekorációval.
Remélem álmaid valóra válnak majd…
Pifkó Szera